Fotografia zwierząt: Sekrety uwieczniania dzikiej natury
Żywność ekologiczna jest przeważnie uważana za wybitnie zdrową. Dzieje się tak bo produkty ekologiczne są aktywowane przy użyciu pewnych precyzyjnie wyznaczonych reguł. Przede wszystkim nie mogą być sztucznie modyfikowane. Oznacza to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie niż położone obok w sklepie te same artykuły z nieekologicznych upraw. Możemy niemniej jednak mieć pełne przekonanie, że do ich uformowania nie użyto środków sztucznych. Człowiek nie interweniował też w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To sprawia, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych towarów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie wywodziło się z takich hodowli, w których zwierzęta mają zapewnione jak bardzo dobre warunki życia. Nie są również sztucznie dokarmiane w celu podwyższenia ich wagi. Tak samo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te pochodzące z ekologicznych ferm kurzych na pewno będą bogatsze w różnorodnego rodzaju wartości odżywcze. W następstwie tego warto jeść żywność ekologiczną.
1. Tutoriale
2. Post
3. Usługi
4. Post
5. Informacje